Alma logo logo alma
Recepție Hotel: +40 339 800 801 Alma Health Center: +40 339 733 307 Alma Wellness & Spa: +40 339 733 306

Istoria, beneficiile și prezentul

Lacului Sărat

Rezervă acum!
Alege Camera
CHECK IN CHECK OUT
CHECK IN
CHECK OUT
ADULȚI
COPII
CEL MAI BINE COTAT CEL MAI BUN PREȚ LOCAȚIE PRIVATĂ CELE MAI MARI APARTAMENTE CELE MAI BUNE FACILITĂȚI FĂRĂ TAXE ASCUNSE
CEL MAI BINE COTAT CEL MAI BUN PREȚ LOCAȚIE PRIVATĂ CELE MAI MARI APARTAMENTE CELE MAI BUNE FACILITĂȚI FĂRĂ TAXE ASCUNSE
LACU SĂRAT

Peste 140 de ani de istorie în tratarea multiplelor afecțiuni medicale

Regina lacurilor cu nămol sapropelic din România

Povestea Lacului Sărat

De la legende cu Vlad Țepes la Belle Epoque. De la vindecări miraculoase la certificarea calităților terapeutice a Școlii de la Paris

Legenda Lacului Sărat începe cu povestea cailor care și-au vindecat rănile în apa sărată, iar istoria stațiunii se scrie în peste 140 de ani de existență documentată, timp în care nămolul sapropelic și apa hipersalină vindecă afecțiuni dintre cele mai diverse. 

Înființată în urmă peste 140 de ani de statul român, în 1879, stațiunea Lacu Sărat are cel mai mineralizat nămol sapropelic din România și cele mai multe zile cu soare dintre toate stațiunile turistice româneștii. 

Apa foarte sărată a lacului se încălzește rapid vara și ajunge la 30 de grade Celsius. Mai mult, adâncimea lacului nu depășește 1.5 metri, stațiunea fiind potrivită pentru întreaga familie. Aflată la doar cinci kilometri  distanță de orașul Brăila și la nici doi kilometri de Dunăre, Lacu Sărat este o stațiune balneoclimaterică permanentă. Cu toate că este situată în Câmpia Bărăganului, stațiunea este înconjurată de pădure, care îmblânzește clima uscată, o apără de vânt și de praf și o transformă într-un loc binefăcător.

Perioada de glorie: 1890 – 1930

În atmosfera Belle Epoque a începutului de secol, stațiunea era renumită nu doar pentru proprietățile sale terapeutice, ci și pentru hotelurile și pensiunile sale cochete, cazinou, sala de teatru, teatrul în aer liber sau parcul englezesc unde cântau fanfarele militare. În stațiune erau terenuri de tenis, popice și croquet, restaurante cu specific românesc, franțuzesc și german, un spital, magazine și o expoziție de fotografie din toate colțurile lumii. 

În 1889, numele stațiunii trece granițele țării și este prezentată la Congresul de Hidrologie și Climatologie de la Paris. La puțin timp, laboratorul de chimie al Școlii de Mine din Paris, verifică mostre de apă și nămol și certifică compoziția chimică valoroasă a apei lacului. În 1900 se construiește linia de tramvai electric, deschisă și azi, iar 1924 este anul care marchează maximul dezvoltării din perioada interbelică.

Renaștere. Regenerare. Revitalizare

Odată cu criza economică din anii 30, a încetat modernizarea stațiunii  Apoi, bombardamentele celui de-al Doilea Război Mondial, alături de trecerea frontului prin zona Brăilei, au dus la degradarea stațiunii, care a fost lăsată în paragină după încheierea războiului. Începând din 1947, restaurantele, pensiunile și hotelurile se naționalizează și nu se mai investește în întreținerea lor. 

În 2021, Lacu Sărat devine stațiune de interes național și, odată cu investițiile în dezvoltarea unui nou complex balnear modern, se întrevăd zorii revitalizării a ceea ce a fost, odată, comoara ascunsă a Bărăganului. Prin Alma Health & Spa Retreat, vrem să redăm stațiunii Lacu Sărat gloria și farmecul din perioada în care această rivaliza cu stațiunile balneoclimaterice renumite ale Europei. 

Comoara din Lacul Sărat

Descoperă proprietățile miraculoase ale elixirului negru

Lacul Sărat are unul dintre cele mai mineralizate nămoluri sapropelice din țară, peloidoterapia (tratamentul cu nămol sapropelic) fiind ideală în tratarea unor afecțiuni dintre cele mai diverse, între care cele reumatismale, inflamatorii, dermatologice, ginecologice, endocrine, stări post-traumatice, afecțiuni respiratorii și ale sistemului nervos central.

Aici pot fi tratate cu succes persoane de toate vârstele. Chiar dacă tratamentele atrag mai mult persoanele în vârstă, acestea sunt benefice oricui, de la sportivii care au suferit accidente, la persoane sedentare sau care petrec foarte mult timp pe scaun, și de la femeile cu probleme de fertilitate la copiii cu afecțiuni de piele sau ale aparatului locomotor.

Obținut prin alchimia inteligentă a naturii, din descompunerea unor alge și a crustaceelor Artemia salina, acest nămol este o veritabilă comoară ascunsă pe fundul lacului. Sunt peste 90.000 de tone de nămol sapropelic, într-un strat de până la 30 cm, care se reînnoiește permanent, fiind nevoie de doi-trei ani pentru producerea unui milimetru. 

Misiunea Alma Health & Spa Retreat este de a proteja această resursă naturală inestimabilă și lacul care o adăpostește, precum și întregul ecosistem, contribuind la dezvoltarea durabilă a destinației.

BAZA DE TRATAMENTE

Cel mai modern centru balnear din România

Punctul nostru forte este centrul de sănătate și tratament balnear cu nămol sapropelic din Lacul Sărat. Punem în valoare această resursă naturală unică, preluată direct din lac, și adăugăm facilități și echipamente de ultimă generație, săli de tratament, precum și asistența profesionistă a medicilor și specialiștilor balneologi.

Recomandată pentru vindecarea afecțiunilor reumatismale, inflamatorii, dermatologice, ginecologice, endocrine, stări post-traumatice precum și pentru remediile împotriva bolilor omului modern, tulburări de memorie, concentrare și somn, tulburări metabolice și endocrine, oscilații ale tensiunii arteriale, stări depresive ușoare sau sindromul de suprasolicitare.

VEZI ALMA HEALTH CENTER
RECOMMENDATIONS

Noutăți și recomandări Alma

Obiective de vizitat în Brăila, atracții turistice și recomandări pentru o vacanță reușită sau un sejur de tratament balnear in Lacu Sărat

Cerere Rezervare Alma Wellness & Spa

Data Rezervării
CHECK IN

Cerere Rezervare Masă

Data Rezervării
CHECK IN

Cerere Rezervare Alma Health Center

Perioada Tratamentului
CHECK IN
CHECK OUT

Cerere Rezervare Eveniment social

Dată Eveniment
CHECK IN

Cerere Rezervare Eveniment Corporate

Dată Eveniment
CHECK IN