Alma logo
Informații: +40 339 800 801

Alma Health & Spa Retreat: 

De la idee, la investiția hotelieră a anului 2022 

Interviu cu dl. Vasile Dogărescu, proprietar Alma Health & Spa Retreat

Rezervă acum!
Alege Camera
CHECK IN CHECK OUT
CHECK IN
CHECK OUT
ADULȚI
COPII
CEL MAI BINE COTAT CEL MAI BUN PREȚ LOCAȚIE PRIVATĂ CELE MAI MARI APARTAMENTE CELE MAI BUNE FACILITĂȚI FĂRĂ TAXE ASCUNSE
CEL MAI BINE COTAT CEL MAI BUN PREȚ LOCAȚIE PRIVATĂ CELE MAI MARI APARTAMENTE CELE MAI BUNE FACILITĂȚI FĂRĂ TAXE ASCUNSE
BLOG ALMA

Am deschis în iunie 2022, după trei ani în care resortul a fost proiectat, dezvoltat, construit și implementat cu echipă locală și capital 100% românesc. Investiția din spatele proiectului, precum și valoarea sa pentru domeniul hotelier au fost recunoscute și premiate anul acesta în categoria Deschiderea hoteliera a anului, la Top Hotel Awards, cea mai importantă competiție națională din domeniul turismului.  

Interviu cu dl. Vasile Dogărescu, proprietar Alma Health & Spa Retreat.

Am deschis în iunie 2022, după trei ani în care resortul a fost proiectat, dezvoltat, construit și implementat cu echipă locală și capital 100% românesc. Investiția din spatele proiectului, precum și valoarea sa pentru domeniul hotelier au fost recunoscute și premiate anul acesta în categoria Deschiderea hoteliera a anului, la Top Hotel Awards, cea mai importantă competiție națională din domeniul turismului.  

Alma Health & Spa Retreat se întinde pe o suprafață de peste 28.000 mp, are 185 de camere și apartamente pentru cazare langa Brăila, un centru balnear și un centru de wellness, plajă privată cu nisip și 1000 de șezlonguri, Aquapark și piscine cu apă dulce și sărată și șase restaurante. Centrul de evenimente este dotat cu tehnologie de ultimă generație, pentru companii și organizatori de evenimente iar în sălile de evenimente și în restaurante, se vor organiza evenimente private.

Dar cum a apărut ideea Alma Health & Spa Retreat și care este viziunea care a stat la baza ei? În stațiunea balneară Lacu Sărat, aflată deocamdată departe de gloria de care se bucura altădată, când era una dintre cele mai importante stațiuni balneare din România, s-a făcut o investiție de peste 20 milioane de euro, pentru dezvoltarea unui proiect hotelier ambițios. Ce anume a motivat această decizie și cum va influența ea atât turismul, cât și comunitatea locală?

Antreprenorul brăilean Vasile Dogărescu este nu doar investitorul din spatele Alma Health & Spa Retreat, ci și cel care a avut ideea creării resortului și care a coordonat implementarea întregului proiect. L-am întrebat câte ceva despre viziunea sa, despre ce anume l-a motivat în a se dedica acestui proiect curajos și de ce era acesta necesar în Lacu Sărat. 

Care a fost motivația din spatele proiectului Alma Health & Spa Retreat? 

Credem cu tărie că stațiunea Lacu Sărat are un potențial major și vrem să contribuim la dezvoltarea sa. Ne dorim să o ajutăm să devină ce a fost odinioară, cea mai renumită stațiune balneară românească de la începutul secolului XX, cunoscută în România dar și în afara țării. Noi am făcut primul pas, prima investiție majoră, urmând să se alăture și alți investitori. 

Există acest potențial vindecător al lacului, ținând cont de cei doi factori naturali: nămolul sapropelic și apa sărată. Aceste două componente vor fi motorul dezvoltării investiției noastre. Cele două resurse naturale vor fi prezente în baza de tratament, folosite pentru tratarea și prevenirea diferitelor afecțiuni. Vrem să investim în sănătatea oamenilor.

Mai exact, cum va contribui Alma Health & Spa Retreat la îmbunătățirea stării de sănătate a oaspeților săi?

Punctul forte la Alma Health & Spa Retreat este Centrul de sănătate și tratamente balneare cu nămol sapropelic extras direct din Lacul Sărat. Alma Health Center se întinde pe o suprafață de 2500 metri pătrați și cuprinde 60 de cabinete de tratament, inclusiv o piscină cu apă sărată captată automat din Lacul Sărat, apă care se reîmprospătează zilnic. 

Procedurile care se pot face la Alma Health Center includ împachetări cu nămol sapropelic din Lacul Sărat, băi cu apă sărată, dușuri subacvatice, duș Vichy, băi galvanice, fizioterapie, electroterapie, magnetoterapie și masaj. Aceste tratamente sunt destinate vindecării afecțiunilor reumatismale, inflamatorii, dermatologice, ginecologice, endocrine, stări post-traumatice precum și remedierii bolilor omului modern, determinate de stres, suprasolicitare, sedentarism și alimentație. 

Cine sunt turiștii pentru care ați construit Alma Health & Spa Retreat ?

Am gândit proiectul și facilitățile pentru un public cu vârsta începând de la 35-40 de ani, care poate veni fie cu familia extinsă, fie pentru wellness, fie împreună cu colegii sau la o conferință. Avem în vedere și publicul senior cu venituri mai mari, care poate veni toamna și primăvara la tratament balneo. Dorința oamenilor de a rămâne mai mult timp tineri și activi, dar și bolile omului modern, cum sunt stresul, sedentarismul, obezitatea, care își găsesc o abordare curativă la noi, sunt tot atâtea motive pentru care un sejur la Alma Health & Spa Retreat se va dovedi benefic. 

Cu Alma Wellness & Spa ne propunem să ducem starea de bine la un nou nivel, cu terapii de revitalizare și anti-age, într-o atmosferă relaxantă la piscină, jacuzzi, saună uscată și umedă, cameră salină, hammam, camera de cuplu, cabinet de masaj corporal și procedure faciale.

În afară de serviciile de turism balnear și de spa, ce alte facilități pot găsi viitorii clienți ai resortului la Alma Health & Spa Retreat?

Deoarece stațiunea Lacu Sărat concurează cu Litoralul la numărul de zile însorite din timpul anului, am amenajat o zonă de plajă privată cu 1000 de șezlonguri, patru piscine și Aqua Park cu tobogane cu apă, beach bar și pool bar. Conceptul culinar din cele șase restaurante integrează preparate locale, tradiționale și specialități internaționale care să reflecte spiritul cosmopolit al Brăilei. De asemenea, am construit un bistro pe malul lacului, unde cei care vin la plajă se vor putea bucura de un prânz rapid și gustos. Ne-am gândit și la cei mici care vor veni în vacanță cu părinții sau bunicii și am construit o piscină specială pentru copii mici și un loc de joacă având tematică acvatice

Un alt punct de interes, dar pentru zona de afaceri, corporate, este Centrul de Evenimente Alma, care va avea o capacitate de 1000 de invitați. Am investit în tehnologie de ultimă generație și echipamente de calitate, astfel încât cele patru săli de evenimente și restaurantele să poată găzdui toate tipurile de evenimente private și corporate, evenimente culturale și expoziții. Investiția cea mai importantă a mers către Alma Grand Ballroom, cea mai mare sală, cu o capacitate de 400 de invitați, atrium, scenă încorporată, schelă de lumini și video wall.

Cum credeți că va contribui Alma Health & Spa Retreat la dezvoltarea stațiunii?

În 2021, Lacu Sărat a devenit stațiune de interes național și, odată cu investițiile în dezvoltarea unui nou complex balnear modern, se întrevăd zorii revitalizării a ceea ce a fost, odată, comoara ascunsă a Bărăganului. Prin Alma Health & Spa Retreat, vrem să redăm stațiunii Lacu Sărat gloria și farmecul din perioada în care aceasta rivaliza cu stațiunile balneoclimaterice renumite ale Europei.

***

Te așteptăm să descoperi Alma Health & Spa Retreat, cea mai nouă dezvoltare hotelieră din domeniul balneo turismului! Rezervă sejurul direct pe site, la www.almaretreat.ro, pentru a beneficia de cele mai bune prețuri la cazare, precum și de facilitățile și serviciile noastre, pe care ți le punem la dispoziție începând cu iunie 2022. 

.

Cerere Rezervare Alma Wellness & Spa

Data Rezervării
CHECK IN

Cerere Rezervare Masă

Data Rezervării
CHECK IN

Cerere Rezervare Alma Health Center

Perioada Tratamentului
CHECK IN
CHECK OUT

Cerere Rezervare Eveniment social

Dată Eveniment
CHECK IN

Cerere Rezervare Eveniment Corporate

Dată Eveniment
CHECK IN