Dezvoltarea tehnologiei a înlocuit munca fizică, obositoare, depusă de oameni dar, în același timp, a creat un mediu în care se face mai puțină mișcare, precum și un nivel de stres mai ridicat. Pentru un stil de viață sănătos, medicii prescriu 10.000 de pași zilnic, dar cifrele arată că oamenii ajung, în medie, să facă maxim 2.000. Sănătatea angajaților – mai ales în contextul post-pandemic și al schimbărilor în cultura organizațională pe care le-a adus aceasta – reprezintă o precupare de maximă importanță pentru starea de bine a oamenilor, a mediului de lucru și, evident, pentru productivitatea companiei.
Implementarea unor programe de wellness în companii arată o implicare și o preocupare directă din partea angajatorilor, extrem de bine primită de către angajați. Un studiu al Harvard Business Review a arătat că 79% dintre angajați au fost foarte satisfăcuți că programele de wellness au avut un impact pozitiv asupra lor. Urmare acestora, ei au avut o mai mare satisfacție în activitate, s-au perceput ca fiind mai sănătoși și mai productivi la locul de muncă, cu o atitudine mai pozitivă față de angajator, alături de care își doresc să rămână, precum și să recomande altora a se angaja în companie.
Deși cu toții știm zicala “E mai bine să previi, decât să vindeci”, în companii, pachetele de facilități medicale și Comp&Ben pentru sănătate ocupă mai multe resurse pentru vindecare, decât cele pentru prevenție. Deși foarte importante, asigurările medicale intră în aplicare atunci când angajatul este în tratament, pentru că are o afecțiune. Prin contrast, programele de wellness pun în centrul lor prevenția, adică o preocupare continuă pentru a asigura un mediu bun de lucru și un echilibru work/life benefic. Pe lângă avantajele evidente, ele pot aduce economii substanțiale prin scutirea cheltuielilor provocate de îmbolnăvirea angajaților, concedii medicale și altele.
Lucrul prelungit la birou sau deplasările cu mașina pot da dureri de spate, dureri musculare, oboseală cronică. Și problemele de sănătate fizică sunt doar o fațetă a monedei. Stresul, anxietatea, problemele cu somnul, sindromul de burnout sunt simptome tot mai prezente, care îi determină pe angajați să schimbe locul de muncă, sau pot crea depresii, care se pot dovedi chiar fatale.
Un program de corporate wellness este un ansamblu de soluții implementate în mediul, activitățile și interacțiunea angajaților, având ca prioritate crearea unui loc de muncă sănătos. Este integrarea, la nivel de cultură organizațională, a unor valori legate de wellbeing și supraveghere a stării de sănătate a angajaților. Programele de wellness includ, fără a se limita la: crearea de zone de relaxare activă, facilități pentru fitness și exerciții fizice, opțiuni pentru alimentație sănătoasă la locul de muncă, teambuilding-uri în destinații de wellness.
Alma Health & Spa Retreat este, prin excelență, o destinație de wellness. Printr-o investiție de peste 20 de milioane de euro, finalizată în 2022, a fost construit cel mai modern centru de wellness și sănătate din sud-estul României, un centru spa modern și un hotel cu facilități de cazare premium. Toate acestea au fost dezvoltate într-un loc cu resurse naturale de o calitate excepțională – nămol sapropelic și apa hipersalină din Lacul Sărat – lângă Brăila, la o distanță de trei ore de București.
Sunt peste 60 de cabinete individuale de tratament în Alma Health Center, dotate cu echipamente de ultimă generație, ce includ tehnologii de recuperare și prevenție folosite în medicina spațială. Cinci piscine, interioare și exterioare, cu apă dulce și cu apă sărată, captată direct din Lacul Sărat, un jacuzzi cu vedere către lac, saunele și o cameră salină, hammamul și dușul Vichy completează zona de facilități, la care se adaugă o echipă profesionistă, formată din medici specialiști și terapeuți spa & balneo. Pentru activități outdoor, vă așteaptă un teren multisport, unde se pot practica tenis, baschet și handbal, iar dacă vremea permite, petrecerile de companie se pot organiza pe plaja privată Alma și pe terasele cu vedere către Lacul Sărat.
Veți găsi una dintre cele mai diversificate oferte de terapii și proceduri spa și balneare, realizate în Alma Health Center și în Alma Spa. Sunt peste 25 de tipuri de terapii spa (masaje, împachetări, ritualuri spa) și peste 30 de terapii health, ce includ hidrotermoterapii (băi saline, băi de plante, hidromasaj, duș subacval, împachetări cu nămol, aplicații cu parafină), electroterapii (Vacumed, Tecar, Shock Wave, laserterapie, Super Inductive System, Emsella, magnetoterapie, ultrasunete, curenți diadinamici, TEN, curenți interferențiali și altele), kinetoterapie și masaje. Meniul spa include ritualuri cu cosmetice Voya, care îmbină expertiza celor mai buni cosmeticieni din lume și cunoștințele despre efectele terapeutice ale algelor marine.
Cele mai bune programe de corporate wellness sunt cele personalizate. De aceea am creat pachete destinate companiilor, unde customizăm oferta de proceduri wellness pe nevoile specifice fiecărui client. Pachetele includ cazare lângă Brăila, în Lacu Sărat, în cele două corpuri de hotel Alma, servicii de catering de la restaurantele noastre și, la cerere, acces în sălile de conferințe și de banqueting, pentru întâlniri și evenimente de companie. Spectaculoasa sală de evenimente Alma Grand Ballroom a fost deja gazda a numeroase evenimente de companie, deși este inaugurată de doar câteva luni.
Oferirea unei soluții de wellness pentru companii, care se extinde dincolo de programele tradiționale de wellness, cultivă obiceiuri sănătoase în rândul angajaților și îmbunătățește rezultatele în materie de sănătate. Reinventați următorul vostru teambuilding sau eveniment de companie, și alegeți o destinație care vă va surprinde și unde veți dori să reveniți!
Pentru oferte personalizate, vă invităm să ne contactații la email sales@almaretreat.ro sau telefon +40339733308.