Alma logo logo alma
Recepție Hotel: +40 339 800 801 Alma Health Center: +40 339 733 307 Alma Wellness & Spa: +40 339 733 306

Paște în Lacu Sărat, Brăila

Atracții turistice, mănăstiri și lăcașuri spirituale

Ce poți face ca turist în Brăila

Rezervă acum!
Alege Camera
CHECK IN CHECK OUT
CHECK IN
CHECK OUT
ADULȚI
COPII
CEL MAI BINE COTAT CEL MAI BUN PREȚ LOCAȚIE PRIVATĂ CELE MAI MARI APARTAMENTE CELE MAI BUNE FACILITĂȚI FĂRĂ TAXE ASCUNSE
CEL MAI BINE COTAT CEL MAI BUN PREȚ LOCAȚIE PRIVATĂ CELE MAI MARI APARTAMENTE CELE MAI BUNE FACILITĂȚI FĂRĂ TAXE ASCUNSE
BLOG ALMA

Cu ocazia acestor Sărbători de Paște, vă invităm într-o minivacanță în stațiunea balneară Lacu Sărat, la Alma Health & Spa Retreat. Veți descoperi câteva dintre tradițiile și gusturile locului, specifice acestei ocazii, într-o minivacanță de relaxare de 4 stele, care poate cuprinde una, două sau trei nopți de cazare, la alegere.

Paștele, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, are loc la sfârșitul acestei săptămâni pentru creștinii de rit ortodox. Sărbătoarea luminii și a bucuriei este însoțită de multe tradiții de Paște, ritualuri creștine și credințe vechi, care se împletesc pentru a celebra Învierea și, totodată, renașterea naturii, biruința vieții asupra morții și însănătoșirea. 

În Brăila, tradițiile Paștelui se împletesc cu ritualuri vechi, de origine agrară. În trecut, de Joia mare, numită și Joimărița, gospodării opreau muncile câmpului iar femeile trebuiau să fi terminat treburile domestice, curățenia și torsul cânepii. Ouăle se vopsesc, nu se încondeiază, culoarea roșie fiind predominantă, dar se folosesc și alte nuanțe, care simbolizează coloritul primăverii. Pentru masa de Paște se pregătește scrumbie de Dunăre, gătită pe grătar, cu saramură, alături de borş, friptură de miel şi drob.

Cu ocazia acestor Sărbători de Paște, vă invităm într-o minivacanță în stațiunea balneară Lacu Sărat, la Alma Health & Spa Retreat. Veți descoperi câteva dintre tradițiile și gusturile locului, specifice acestei ocazii, într-o minivacanță  de relaxare de 4 stele, care poate cuprinde una, două sau trei nopți de cazare, la alegere. O cazare premium lângă Brăila în camerele moderne ale hotelului Alma, acces la Alma Wellness & Spa și la tratamente vindecătoare în cel mai modern centru balnear din sud-estul  României sunt doar câteva dintre beneficiile pachetului de Paște la Alma. 

Mesele sunt incluse în fiecare zi și sunt servite în elegantul Restaurant Allegria unde rețetele rafinate – în special cele pentru prânzul de Paște și cina festivă – pregătite sub bagheta chef-ului francez Alain Losbar vă vor încânta papilele gustative. Petrecerea din ziua de 16 aprilie – la care se poate participa și fără pachet de cazare – va fi punctul culminant al sejurului, cu muzică live, open bar și invitați speciali. Copiii vor avea programul lor, cu un loc de joacă – Neverland – amenajat cu decoruri de poveste, cu animatori amuzanți și activi, jocuri educative, vânătoare de ouă și, bineînțeles, cu Iepurașul de Paște. 

Alte activități și obiective de vizitat în Vacanța de Paște – mănăstiri și biserici din Brăila și împrejurimi 

Este ocazia perfectă pentru a descoperi câteva dintre bisericile și mănăstirile din și de lângă Brăila. Slujba de Înviere va avea loc la Mănăstirea Sf. Pantelimon din Stațiunea Lacu Sărat, ea însăși un obiectiv ce merită vizitat. Adevărată oază de rugăciune și de reculegere duhovnicească, biserica mănăstirii este realizată din lemn și decorată cu icoane pictate, având o turlă – clopotniță care se ridică până la înălțimea de 24 metri. Veți descoperi această construcție în stil maramureșean, cu la numai cinci minute de mers pe jos de Alma Health & Spa Retreat.

Biserica Greacă “Buna Vestire”

Grecii din Brăila sărbătoresc Paștele la Biserica Greacă cu hramul „Buna Vestire“ unde, o dată pe an, după Paște, în Săptămâna Luminată, se deschide izvorul aflat sub Sfântul Altar. Mii de credincioși vin în pelerinaj, pentru a lua parte la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii şi pentru a se împărtăşi din apa sfinţită a acestui izvor natural, aflat la 15 metri sub biserică. Biserica este monument arhitectural înscris în patrimoniul național și unul dintre cele mai importante obiective turistice de vizitat în Brăila

Biserica Sf. Nicolae

Primul monument de mari dimensiuni din Brăila, Biserica Sf. Nicolae are o istorie interesantă, de-a lungul căreia a fost folosită inclusiv ca punct de observație pentru pompieri! După emanciparea Brăilei de sub dominația musulmană, se așază piatra de temelie pentru acest lăcaș de cult, care va fi terminat după 1861, după ce un incendiu devastator distruge primul așezământ. Biserica avea o bibliotecă excepțională, cu cărți rare, extrem de valoroase, care se află și azi în patrimoniul acesteia. 

Catedrala Mitropolitană a rușilor lipoveni

Probabil că nu știați, dar la Brăila se află Centrul Mondial al Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi. Aici, la Catedrala Mitropolitană a rușilor lipoveni sunt hirotoniți preoți pentru bisericile de rit vechi din toată lumea. Orașul a devenit centrul spiritual și ierarhic pentru lipovenii din România, Rusia, Bulgaria, SUA, Franța, Australia și din alte țări ale lumii, în 1940, după ce armata sovietică a invadat și a ocupat Bucovina, unde se afla anterior Centrul Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi. 

Mănăstirea „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul“, Măxineni

Unul dintre cele mai vechi lăcașe de cult, această mănăstire a fost ctitorită de domnitorul Matei Basarab al Ţării Româneşti în perioada 1636-1637. Încă de la început, rolul sau a fost nu numai spiritual, ci și militar și politic, poziția fiind una strategic aleasă, la confluenţa râurilor Siret şi Buzău. Vremurile vitrege, inundațiile, jafurile, luptele din Primul Război Mondial au făcut că biserica să fie complet distrusă, părăsită de mai bine de şapte decenii. Azi este deschisă din nou, după ce a fost refăcută prin eforturile unui grup de monahi și ctitori. 

Biserica fără turlă „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” 

Aflată în apropierea centrului vechi al orașului, în Piața Traian, biserica – monument istoric „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” este unică în România, fiind numită și biserica fără turlă. Lipsa turlei se explica prin faptul că biserica a fost la origine o moschee. Convertirea lăcașului din moschee în Biserica a avut loc după războiul ruso-turc și a fost un gest simbolic al eliberării orașului de sub stăpânirea otomană. Construcția sa este unică – este singurul monument religios creştin din ţară în care s-au păstrat toate caracteristicile fostului lăcaș de cult musulman, similar doar cu monumente istorice din fosta Iugoslavie sau Bulgaria.

Și, pentru că vă aflați în inima orașului Brăila, veți putea admira Teatrul Maria Filotti, Orologiul din Piața Traian și clădirile cu fațade cochete, de început de secol XX. Apoi, merită să faceți o plimbare pe faleza Dunării și în Parcul Monument, unul dintre cele mai întinse parcuri aflate în interiorul unui oraș.

Brăila este un oraș care s-a format dintr-o populație diversă, dintr-o multitudine de etnii cu propriile tradiții, care au dat orașului un aer cosmopolit, multicultural. În același fel, și lăcașurile sale spirituale sunt multiple, diverse și demne de vizitat cu ocazia unui sejur în orașul de lângă Dunăre.

Iar dacă acest sejur este minivacanța de Paște, vă așteptăm la Alma cu oferta specială, prin care vă puteți bucura de beneficiile unui resort modern de wellness și, în același timp, descoperi câteva dintre atracțiile culturale ale Brăilei

Cerere Rezervare Alma Wellness & Spa

Data Rezervării
CHECK IN

Cerere Rezervare Masă

Data Rezervării
CHECK IN

Cerere Rezervare Alma Health Center

Perioada Tratamentului
CHECK IN
CHECK OUT

Cerere Rezervare Eveniment social

Dată Eveniment
CHECK IN

Cerere Rezervare Eveniment Corporate

Dată Eveniment
CHECK IN