Alma logo logo alma
Recepție Hotel: +40 339 800 801 Alma Health Center: +40 339 733 307 Alma Wellness & Spa: +40 339 733 306

Petreceri de 1 Mai și Sărbători de Paște

Ofertele Alma Retreat pentru vacanța de primăvară

în Lacu Sărat 

Rezervă acum!
Alege Camera
CHECK IN CHECK OUT
CHECK IN
CHECK OUT
ADULȚI
COPII
CEL MAI BINE COTAT CEL MAI BUN PREȚ LOCAȚIE PRIVATĂ CELE MAI MARI APARTAMENTE CELE MAI BUNE FACILITĂȚI FĂRĂ TAXE ASCUNSE
CEL MAI BINE COTAT CEL MAI BUN PREȚ LOCAȚIE PRIVATĂ CELE MAI MARI APARTAMENTE CELE MAI BUNE FACILITĂȚI FĂRĂ TAXE ASCUNSE
BLOG ALMA

Vă propunem o experiență nouă și o destinație inedită pentru minivacanța voastră de primăvară: Alma Health & Spa Retreat din Lacu Sărat, lângă Brăila. 

Anul acesta, sărbătorile de 1 Mai și cea de Paște sunt apropiate ca date calendaristice – Paștele va fi între 3 și 6 Mai – ceea ce creează, de fapt, o minivacanță de primăvară, cu durata de o săptămână. Tradițional, 1 Mai este o avanpremieră a sezonului de vară, o ocazie de relaxare și de petrecere a timpului liber, prin ieșiri la iarbă verde și picnicuri. Paștele, cea mai mare sărbătoare a creștinătății, este plină de bucurie și semnificație spirituală. Familia se reunește, membrii săi se adună pentru a savura masa festivă, a socializa și a sărbători împreună.

Noi vă propunem, însă, o altă modalitate de a petrece aceste sărbători și aceste zile libere, cu o experiență nouă și o destinație inedită pentru minivacanța voastră de primăvară: Alma Health & Spa Retreat din Lacu Sărat, lângă Brăila. 

Petreceri de 1 Mai în Lacu Sărat

Să începem cu o scurtă incursiune în istoria culturală a acestei stațiuni balneare – Lacu Sărat – care, la începutul secolului, era preferată de protipendada și personalități de seamă din București și din întreaga țară. Secretul său? Efectele miraculoase, pentru sănătate, ale băilor cu apă sărată și nămolul sapropelic din Lacul Sărat. Acum o sută de ani, apa sărată era considerată „cea mai veche și mai reputată” din toată România, iar nămolul vindecător era recunoscut în întreaga Europă.

La începutul secolului, Lacu Sărat era o stațiune balneară înfloritoare, în care tratamentele erau doar unul dintre motivele pentru care era atât de frecventată; ea devenise o adevărată atracție turistică, având hoteluri, cazino, restaurante, petreceri până dimineața și spectacole de divertisment, care făceau deliciul turiștilor și localnicilor deopotrivă. Atunci, ca și acum, locuitorii Brăilei erau privilegiați – ei ajungeau cu ușurință în Lacu Sărat, cu ajutorul tramvaiului, a cărui linie avea stație exact la intrarea în stațiune.

”Staţiunea avea 31 de vile şi hoteluri (dintre care 11 de prim rang) cu un total de 600 de camere care se închiriau cu luna sau cu ziua, patru restaurante principale şi trei de mâna a doua, două cofetării şi o berărie, trei magazine de coloniale şi alte articole, o brutărie şi o franzelărie. Cazinoul avea o sală pentru spectacole şi baluri, o cafenea cu biliard şi diferite jocuri de distracţii. Vizitatorii puteau ajunge în oraşul Brăila cu trenul sau cu vaporul și apoi, cu tramvaiul electric, direct în Lacu Sărat. Stațiunea avea grădină și parc englez unde se organizau jocuri de crichet, tenis şi popice, iar în Pavilionul muzicii, fanfara militară cânta șase ore pe zi.” (Ioan Munteanu, Lacul Sărat)

1 Mai a rămas în tradiția stațiunii Lacu Sărat ca fiind momentul de deschidere a sezonului la băi și, pe vremuri, era sărbătorită cu mare fast: spectacole în aer liber, muzică de fanfară, jocuri și chiar “salve de tunuri, jocuri de rachete, bătăi cu flori, bătăi cu confete parfumate. În toiul serbării se înălța un balon uriaş din care căzuse un potop de stele.”

Dar azi? După o lungă perioadă în care a fost lăsată să decadă, stațiunea revine la viață. Odată cu cea mai mare investiție într-un centru balnear din România, Alma Health & Spa Retreat a repus pe hartă turismul balnear din România pentru această stațiune, pe nedrept neglijată, ale cărei resurse naturale au calități de vârf în tratarea reumatismului, a bolilor neurologice și a celor degenerative prin terapii naturiste

Și pentru că urmează 1 Mai, vrem să vă vorbim despre petreceri și distracție pe malul lacului, într-o manieră care să rivalizeze cu petrecerile de altădată!

oferta 1 mai braila

Barbecue Night de 1 Mai, pe malul Lacului Sărat – asta pregătim la Alma Retreat cu ocazia popularei petreceri de început de primăvară. Un pachet de două zile și cazare de o noapte, pentru ca să vă puteți bucura atât de seara de petrecere, cât și de spa-ul de la Alma. 

Aveți acces la toate facilitățile de wellness ale resortului – piscina vitality cu apă dulce, jacuzzi, saună umedă, cameră salină cu sare de Himalaya. Cu un Early Check-in pe 1 Mai (la ora 12.00) și un Late Check-out pe 2 Mai la 14.00, aveți tot timpul să vă bucurați de toate. Și să vă refaceți, după petrecerea din seara dinainte – un Barbecue Party spectaculos pe terasa de la lac, cu un meniu bufet delicios, open bar și ritmuri mixate de DJ Lee Smith. 

Vreți să petreceți 1 Mai pe malul lacului ? Aici sunt detaliile complete ale ofertei – puteți face rezervare prin oricare metodele menționate în articol. Și să înceapă petrecerea, pentru un 1 Mai de neuitat!

Sărbători de Paște în Lacu Sărat

La scurt timp după 1 Mai, de fapt chiar în weekend-ul următor, românii sărbătoresc Paștele ortodox. Masă plină, cozonaci, ouă roșii, drob și pască, Slujba de Înviere, reuniune de familie. Dar și curățenia de primăvară, aglomerare în magazine, trafic intens, prețuri mai mari și stresul gătitului – toate vin la pachet atunci când alegem să petrecem sărbătorile de Paște acasă.

Noi vă propunem ceva nou în acest an. Sărbătoriți Paștele în Lacu Sărat, la Alma Health & Spa Retreat – pentru ca să vă bucurați doar de beneficiile și partea plăcută a acestei sărbători, fără neajunsurile ei. Nu este nevoie să alergați după cumpărături, să gătiți, să puneți și să strângeți mese. Noi vă pregătim totul, în cele mai mici detalii – vă așteptăm cu prânz tradițional și cină de Paște, de la care nu vor lipsi niciuna dintre bunătățile de sezon, gătite cu atenție și pricepere de bucătarii noștri, și servite cu zâmbetul pe buze.

De ce să vă obosiți cu pregătiri pentru musafiri, apoi la curățenie astfel încât abia simțiți că ar trebui să vă relaxați? Veniți într-un resort unde vă așteaptă camere premium, luminoase și spațioase, cu mobilier nou, saltele confortabile, paturi kingsize și lenjerii fine – perfecte pentru un răsfăț binemeritat de primăvară. Încercați piscina cu apă dulce, pentru o revitalizare totală, jacuzzi-ul, sauna și camera salină, și veți simți cum fiecare fibră musculară se relaxează și se reface. Sau poate preferați piscina cu apă sărată de la baza de tratament, captată direct din Lacul Sărat – pentru o mini cură balneară de trei zile?

În timp ce voi vă relaxați la spa, copiii se vor distra de minune. Le-am pregătit un loc de joacă special, Neverland, unde îi așteaptă o trupă de animatori, jocuri și jucării creative și captivante. Vom organiza activități pentru copii și Vânătoare de ouă, când cei mici își vor exersa talentele de mici căutători, în timp ce se bucură de aer liber și mișcare.

Paștele înseamnă, în mod tradițional, o experiență spirituală. De aceea, vă invităm la Slujba de Înviere, care are loc în frumoasa Mănăstire Lacu Sărat Sf. Pantelimon, aflată în stațiune, la doar 5 minute de mers pe jos de resort. Iar după aceea, vă așteptăm la hotel cu o primire tradițională, vin, cozonac și gustări.

Nu am lăsat nimic la voia întâmplării. Toate pregătirile sunt făcute și toate detaliile sunt incluse în aceasta ofertă de Paște. Aveți trei nopți de cazare, mic dejun, prânz tradițional, cină de Paște, DJ party cu Open Bar și meniu bufet, activități pentru copii și acces la toate facilitățile wellness. 

paste 2024

În concluzie, dacă vreți o experiență cu totul specială în acest an cu ocazia Sărbătorilor de Paște, grăbiți-vă să rezervați Pachetul de Paște de la Alma Health & Spa Retreat!

Cerere Rezervare Alma Wellness & Spa

Data Rezervării
CHECK IN

Cerere Rezervare Masă

Data Rezervării
CHECK IN

Cerere Rezervare Alma Health Center

Perioada Tratamentului
CHECK IN
CHECK OUT

Cerere Rezervare Eveniment social

Dată Eveniment
CHECK IN

Cerere Rezervare Eveniment Corporate

Dată Eveniment
CHECK IN